Προπτυχιακό Φυσικής Αγωγής

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον τομέα της φυσικής αγωγής και προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Ελληνικά και παράλληλα γίνεται εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας. Οι φοιτητές του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι φοιτητές στην Αθήνα είναι αυτό του Γαλλικού Πανεπιστημίου. Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε αθλητικούς συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του αθλητισμού και της προπονητικής.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν τρία ή τέσσερα έτη σπουδών με δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος σπουδών, απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cite. Τα προγράμματα σπουδών προσφέρουν ειδικότητα στα αθλήματα ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, κολύμβηση, χορός και fitness.

Οι απόφοιτοι του τριετούς προγράμματος σπουδών (180 ECTS), μπορούν να απασχοληθούν στον τομέα της προπονητικής σε αθλητικές ομάδες, γυμναστήρια, συλλόγους κλπ.

Όσοι επιλέξουν να ολοκληρώσουν τα 4 έτη σπουδών (240 ECTS), έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ως καθηγητές φυσικής Αγωγής, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια σχολεία, όπως επίσης μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα με μεταπτυχιακό αλλά και διδακτορικό τίτλο.

Προϋποθέσεις εισαγωγής

  • Απολυτήριο λυκείου
  • Πιστοποιημένη αθλητική εμπειρία / Αθλητικές Δοκιμασίες
  • Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας
  • 4 φωτογραφίες
  • Αίτηση εγγραφής του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ